Büyükşehir Unesco -Masaüstü

Başkan Kozak: Mücbir Sebep Hâli En Az Bir Yıl Daha Uzatılmalı

Ekonomi 28.11.2025 - 21:14, Güncelleme: 28.11.2025 - 21:14
 

Başkan Kozak: Mücbir Sebep Hâli En Az Bir Yıl Daha Uzatılmalı

Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanı Adnan Kozak, 6 Şubat depremlerinin ardından uygulanan mücbir sebep hâlinin en az bir yıl daha uzatılması gerektiğini söyledi. Depremin ardından devletin tüm imkânlarını bölge için seferber ettiğini hatırlatan Kozak, buna rağmen kentin ekonomik olarak istenilen seviyeye henüz ulaşamadığını belirtti.

Şehirde birçok esnafın hâlâ konteyner çarşılarda faaliyet göstermeye çalıştığını dile getiren Kozak, “Esnafımız ayakta kalma mücadelesi veriyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın deprem bölgesindeki esnafın sesine kulak vereceğine inancımız tamdır.” dedi. Mücbir sebep hâlinin farklı dönemlerde uzatıldığını ancak 30 Kasım 2025 tarihinde sona ereceğini hatırlatan Kozak, Kahramanmaraş’ın da aralarında bulunduğu dört il ve iki ilçede; 2022 yılı cirosu 2.500.000 TL’nin altında kalan serbest meslek sahipleri, küçük işletmeler, esnaf ve sanatkârların bu kapsamda olduğunu ifade etti. Uygulamanın sona ermesinin esnafı ciddi şekilde endişelendirdiğini söyledi. Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta devletin konut, işyeri, kamu binaları, altyapı ve ulaşım alanlarında büyük çaba ortaya koyduğunu vurgulayan Kozak, buna rağmen esnafın ekonomik toparlanmayı tam olarak sağlayamadığını belirtti. Deprem sonrası fabrikalarda olduğu gibi küçük ve orta ölçekli işletmelerde de küçülmeye gidildiğini, işten çıkarmaların yaşandığını hatırlattı. “Mücbir sebep hâli uzatılmazsa zaten zor durumda olan esnafımızın birçoğu borçlarını ödeyemeyeceği için kepenk kapatmak zorunda kalacaktır.” diyen Kozak, kentin tam anlamıyla ayağa kalkabilmesi için uygulamanın bir yıl daha uzatılmasının elzem olduğunu ifade etti. Kozak, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı’ndan mücbir sebep hâlinin bir yıl daha uzatılması yönünde müjde beklediklerini dile getirdi.
Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanı Adnan Kozak, 6 Şubat depremlerinin ardından uygulanan mücbir sebep hâlinin en az bir yıl daha uzatılması gerektiğini söyledi. Depremin ardından devletin tüm imkânlarını bölge için seferber ettiğini hatırlatan Kozak, buna rağmen kentin ekonomik olarak istenilen seviyeye henüz ulaşamadığını belirtti.
Şehirde birçok esnafın hâlâ konteyner çarşılarda faaliyet göstermeye çalıştığını dile getiren Kozak, “Esnafımız ayakta kalma mücadelesi veriyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın deprem bölgesindeki esnafın sesine kulak vereceğine inancımız tamdır.” dedi. Mücbir sebep hâlinin farklı dönemlerde uzatıldığını ancak 30 Kasım 2025 tarihinde sona ereceğini hatırlatan Kozak, Kahramanmaraş’ın da aralarında bulunduğu dört il ve iki ilçede; 2022 yılı cirosu 2.500.000 TL’nin altında kalan serbest meslek sahipleri, küçük işletmeler, esnaf ve sanatkârların bu kapsamda olduğunu ifade etti. Uygulamanın sona ermesinin esnafı ciddi şekilde endişelendirdiğini söyledi. Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta devletin konut, işyeri, kamu binaları, altyapı ve ulaşım alanlarında büyük çaba ortaya koyduğunu vurgulayan Kozak, buna rağmen esnafın ekonomik toparlanmayı tam olarak sağlayamadığını belirtti. Deprem sonrası fabrikalarda olduğu gibi küçük ve orta ölçekli işletmelerde de küçülmeye gidildiğini, işten çıkarmaların yaşandığını hatırlattı. “ Mücbir sebep hâli uzatılmazsa zaten zor durumda olan esnafımızın birçoğu borçlarını ödeyemeyeceği için kepenk kapatmak zorunda kalacaktır.” diyen Kozak, kentin tam anlamıyla ayağa kalkabilmesi için uygulamanın bir yıl daha uzatılmasının elzem olduğunu ifade etti. Kozak, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı’ndan mücbir sebep hâlinin bir yıl daha uzatılması yönünde müjde beklediklerini dile getirdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kahramanmarashaberci.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
dini chat giftcardmall/mygift